Thursday, December 18, 2014

Rodina Laura Ingalls-Wilderová Pa a Ma

Rodina Laura Ingalls-Wilderová Pa a Ma

jméno: Karel Phillip tabulku
Narozen: 10. ledna 1836 Kuba Allegheny okresu New York
zemřel: 8. června 1902 de Smet kingsbury okresu jižní Dakota
manžela: Caroline jezero quiner
rodiče: má Treska bezvousá tabulku, Laura Louise Colby
okupace: Pioneer/zemědělec
Příčina smrti: zápal plic/selhání srdce
věku smrt: let: 66 MOS: 4: 8--
odpočinku: De Smet hřbitov De Smet kingsbury okresu Jižní Dakota


průkopníkem pryč
lidi z De Smet byly bolest v neděli odpoledne se dozvědět o smrti pan C. P. tabulku, která zemřela v 3 hodin toho dne po vleklé onemocnění několik týdnů. problémy se srdcem byl příčinou jeho smrt.
Pohřební služby byly drženy na sborových kostel úterý dopoledne, převážně navštěvoval BT se mnoho přátel zesnulého a rodiny. Po bohoslužbách byly uzavřeny na zednářský bratrství kteří kliniky asistovalo v těle ujala se pohřbu a ostatky byly umístěny v jejich místo posledního odpočinku se slavnostní pohřeb obřad takové organizace.
Chas. P. tabulku se narodil v tomto státě před 60 lety. Jeho život byl průkopníkem z dětství. Ve věku 12 let se pohybovals jeho rodiči do Illinois, odtamtud pár let později do Wisconsinu a odtamtud do Minnesoty. Když jí to on si vzal odhadnutelné dámu, která je teď jeho vdova.
V roce 1879 přinesl svou rodinu do De Smet. Byl to první vybudovat obydlí v této lokalitě; domu, k němuž nyní stojí na zadní část břehu De Smet hodně je ta budova. V jeho domovském konaly první bohoslužeb. Byl prominentní v práci zorganizovat sborových kostel tohoto města, které byl věrný a konzistentní člena, aby jeho smrt
jako občan držel úctě, upřímný a vzpřímeně v jeho vztazích a sdruženís jeho přátelé. Jako přítel a soused byl vždycky hodný a zdvořilý, a věrný a milující manžel a otec.
[De Smet News 12. června 1902] Zdroj:

http://www.laurasprairiehouse.com/research/charlesingallsobituary.html
========================================================================
Caroline jezero quiner

jméno: Caroline jezero quiner
Narozen: 12. prosince 1839 Concord Jefferson County Wisconsin
zemřel: 20. dubna 1924 de Smet, kingsbury okresu jižní Dakota
manžela: Charles Phillips tabulku
Rodiče: Henry Newton quiner, Charlotte Wallis Tucker
okupace: učitel/Pioneer hospodyňka
Příčina smrti: senility
datum zakopání: 21. dubna 1924
úmrtní list č.: 91288
věku smrt: let: 84 MOS: 4: 8--
odpočinku: De Smet hřbitov De Smet kingsbury okresu Jižní Dakota

Jižní Dakota smrti index, 1905-1955 o Caroline L tabulku
jméno: Caroline L tabulku číslo certifikátu: 91288 smrt den: 20 smrt měsíc: APR smrti rok: 1924 County: kingsbury Číslo stránky: 444

Source:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?db=sddeaths%2c&rank=0&=%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c&gsfn=&gsln=ingalls&sx=&gs1co=2%2cusa&gs1pl=44%2csouth Dakota & roku = & konci = & sbo = 0 & sbor = & ufr = 0 & WP = 4% 3b_80000002% 3b_80000003 & srchb = R & Proximu = 1 & ti = 0 & Ti. si = 0 & gss = myší-i & LPG = 1 & PF = 1 & RecId = & H = 65310 & Fh = 17 & Ct = & FSK = & BSK =

paní C. P. Tabulku, pioneer of County, zemře na 84
kingsbury County ztratil jednoho ze svých Pioneer ženy ve smrti paní C. P. Tabulku u ní doma tu v neděli. Ona a její manžel byl v této lokalitě v roce 1879 a žiju v tvrzení bouda na northshore stříbra Lakea-než byl De Smet.
Smrt byla neočekávaná a sledovala illnedd jen krátkou dobu, altho [SiC] paní tabulku byl chabý celou zimu.
Caroline quiner se narodil 12. prosince 1839, v Milwaukee, Wisconsinu, umřel v pět hodin odpoledne. Velikonoční Neděle, Duben 20, 1924, ve věku 84.
Byla vdaná za Charlese tabulku z Milwaukee psychologa. 1 1860, jehož smrt došlo 8. června 1902.
Pět dětí se narodilo tomuto svazku. Mary tabulku z De Smet, Laura Wilder z Mansfield, mo; Caroline swanzey z Keystone, S.D.; Frederick tabulku, která zemřela v dětství, a Grace Dow z De Smet.
Rodina se přestěhovala do De Smet v roce 1879 kde mají od bydlela. V roce 1880 Pan a paní tabulku pomáhal organizovat sborových kostele v De Smet a byli věrní členů organizace do konce svého života. Paní tabulku byl také rané člen východní hvězda kapitoly De Smet.
Kromě čtyři dcery Zemřelý je přežil tři sestry, jednu vnučku, Rose Wilderovou Laneovou.
Paní tabulku byla dobrou matkou, dobrým sousedem, a dobrý přítel. Posledních pár let byla Nelze získat kolem vidět lidi moc nebo do kostela, ale její byl zájem se sousedy, přátelé, a církev. Bylo mi potěšením jít navštívit ji, jaká byla vždy zájem, jasný a šťastný.
[z De Smet zpráv]
Zdroj:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carolineingallsobituary.html

Charles Phillip tabulku
ženatý
Caroline jezero quiner




vdaná: Únor 1 1960 Concord, Jefferson County Wisconsin
vdaná 42 let; pět dětí se narodilo tomuto svazku.


Děti

Mary Amélie tabulku

Mary Amélie tabulku
Narozen: 10. ledna, 1865 pepin, pepin County Wisconsin
zemřel: 17. října 1928 Keystone, Pennington okresu jižní Dakota
manžela: svobodných rodičů
: Charles Phillips tabulku, Caroline jezero quiner
okupace: Dům držitel/klavírista
Příčina smrti: Obecné slabost
datum zakopání: 28. října 1928
úmrtní list č.: 118560
věku smrt: let: 63 MOS: 9: 5--
odpočinku: De Smet hřbitov De Smet kingsbury okresu Jižní Dakota



Jižní Dakota smrti index, 1905-1955 o Mary tabulku
jméno: Mary tabulku číslo certifikátu: 118560 smrt den: 17 smrt měsíc: ZZÚ smrti rok: rok 1928 County: Pennington Číslo stránky: 444


Source:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?rank=0&gsfn=&gsln=ingalls&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-i&indiv=1&pf=1&recid=&h=65315&fh=1&ct=&fsk=&bsk=

školy pro nevidomé
http://www.aph.org/museum/maryscript.html

Mary Amélie tabulku-Životopis
Mary Amélie tabulku byla první dítě Charles a Caroline tabulku a se narodil 10. ledna, 1865, v pepin ve Wisconsinu. Mary byla postava ve všech domku knihy a Mary a Laura byli nerozluční.

Když byla Mary ještě čtrnáct let, se stala vážně nemocen. Její nemoc, která je popisována jako spála (v knihách) a meningitidu, vyústil do úderu, který způsobil Mary oslepnout. Laura se staly Mary's "Oči", popisující všechno kolem nichs její sestrou.

V roce 1881 se Dakota území zaplatil za Mary účastnit se Iowa školy pro slepce Vintona, Iowa (vědět známé jako Iowa Braille a zrak ukládání škola). absolvovala v roce 1889 a vrátil se do De Smet, Jižní Dakota žíts rodiči.

Jako většina slepých žen, Mary nikdy ženatý, a žila se svými rodiči do jejich smrt. Mary pak žilis Grace a její manžel. V Keystone Jižní Dakota, Mary zemřela 17. října 1928 v domě její mladší sestru Carrie.

Některé Mary's Ale, jakož i její zvláštní Braille břidlice a Bibli je umístěna v Mansfield muzea, zatímco mnoho z jejích ostatní majetek jsou ustájeni při De Smet.

Zdroj:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/maryingalls.htm1
=======================================================================

Laura Ingalls-Wilderová Elizabeth

Laura Elizabeth tabulku
alias: ½ roku Pinta, Bessie, Beth
Narozen: 7. února 1867 pepin, pepin County Wisconsin
zemřel: 10. února 1957 Mansfield, Wright County Missouri
manžela: Almanzo James "mužnými" Wilder
Rodiče: Charles Phillips tabulku, Caroline jezero quiner
okupace: domácnosti, politik, autor, byznysmenkou
Příčina smrti: krvácení do mozku
datum zakopání: 13. února 1957
úmrtní list č.: 11919
věku smrt: let: 90 MOS: 0: 3--
odpočinku: Mansfield hřbitov, Mansfield Wright County Missouri

Laura Ingalls-Wilderová Elizabeth-Životopis
Laura Elizabeth tabulku byla druhým dítětem Charlese a Caroline tabulku a se narodil 7. února 1867, v pepin, Wisconsin. Ona cestovals její rodinou, a potom se svým manželem, a jako její otec, milovalas cestováním a vždycky chtěl na západ.

V De Smet, Jižní Dakota potkala a Ženatý Almanzo Jamese Wildera. Když Laura se učil dvanáct mil když jí bylo pouhých šestnáct, Almanzo přišel a vzal ji sem a tam každý víkend za Morgan koně Laura tolik miloval-Princ a lady.

Po dvoření pro dva a půl let, vzali na 25. srpna 1885s nevěstou v černém. Strávili čtyři roky snažili zemědělské činnosti, které je dokumentován v prvních čtyřech letech, který skončils oheň, který zničil domů Almanzo "mužnými" pracoval tak tvrdě vybudovat.

V De Smet, dne 5. prosince 1886 Rose se narodil. V srpnu 1889 Laurou prožily chlapečka, který zemřel krátce po.

Divoké je pak strávil několik let žíts různými členy rodiny zatímco Almanzo získal sílu zpět od jeho záchvat diptheria, které vyústilo v jeho Částečná paralýza. V roce 1890 Laura, Almanzo a Rose žils Almanzo rodiče v Spring Valley, Minnesota.

V letech 1891 a 1892 tři Potom vykročil, aby ve Floridě v doufal, že teplejší klima by pomohlo Almanzo nohy. Laura žije tolik nenáviděl, vrátili se do De Smet. V červenci roku 1894 tři pak ponechá Laura a Almanzo konečné domů, Mansfield, Missouri kde koupili Rocky Fridge Farms skryté $100 Bill. Laura je deník cesty je zveřejněno v cestou domů.

Po zveřejnění Mnoho článků místně, Laura začal pracovat na svých pamětech, rukopis nárok Pioneer holka. Koncepcí této knize, která byla v podstatě celou řadu v jednom, vést k zahájení domek série které byla publikována Harper a bratři (nyní známé jako by) dětské oddělení.

Laura zemřela na 10. února 1957 na ni skalním hřbetem domů, poslední přežívající člen její průkopnické tabulku rodinu.

Mnoho muzeí a historických památek byly zřízeny v městy kde Laura strávil svůj život, a mnoho z jejích položek se nachází v každém místě.

Zdroj:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/lauraingallswilder.html
========================================================================

Caroline celestia tabulku


Caroline celestia tabulku
alias: Carrie
Narozen: 3. srpna 1870 nezávislost KRAJ MONTGOMERY Kansas
zemřel: Červen 2 1946 BH všeobecné nemocnice Rapid City Keystone, Pennington okresu Jižní
Dakota
manžela: David Nepito swanzey
Rodiče: Charles Phillips tabulku, Caroline jezero quiner
okupace: domácnosti/Zprávy papír obchodní/typesetter spisovatel
Příčina smrti: diabetes kómatu
datum zakopání: 7. června 1946
úmrtní list č.: 229736
věku smrt: let: 75 MOS: 10--: 2
odpočinku: De Smet hřbitov De Smet kingsbury okresu Jižní Dakota


Jižní Dakota smrti index, 1905-1955 o Caroline jsem swanzey
jméno: Caroline jsem swanzey [Caroline C swanzey] číslo certifikátu: 229736 smrt den: 2 smrti měsíc: Červen smrti rok: 1946 County: Pennington

Zdroj:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=swanzey&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=2&h=216870&recoff=9 22 & ml_rpos = 3

nekrolog Carrie tabulku swanzey

Keystone. 5. června-pohřební služby pro paní Caroline tabulku swanzey bude konat v Keystone sborových kostel čtvrtek v 2 p.m., letní čas. Pořadí východní hvězda bude provádění práva a rev. Carl loocke pomůže. Pohřeb bude v De Smet.
Paní swanzey přišels rodiči na Dakota území a usadili na De Smet. Pracovala na několik malých noviny ve stavu než sem přišel asi před 35 lety jako zaměstnanec papíru a později vzala Davida N. swanzey. Zemřel v roce 1938.
Byla aktivní v kostele a záležitostí Společenství a nedávno obdržel 50 let života členství ve východní hvězda. Přeživší zahrnovat sestru, Laura Ingalls-Wilderová z Mansfield, Mo., a Rose Wilderovou Laneovou, neteř, jak široce známým autorům a nevlastní dcera, Mary.
Zemřela v neděli v rychlé městské nemocnice. Pohřeb byly provedeny Behrens márnice z Rapid City.
02 Červen 1946
Zdroj:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carrieingallsobituary.html
========================================================================Charles Frederick tabulku


Charles Frederick tabulku
alias: malý Freddie
Narozen: 1. listopadu 1875 ořech Grove, sekvoje County Minnesota
zemřel: 27. srpna 1876 jižní Troy wabasha County Minnesota
dne 27. srpen 1876 v Troji, pipestone, Minnesota
manžela: svobodných rodičů
: Charles Phillips tabulku, Caroline jezero quiner
Příčina smrti: SIDS
věku smrt: yrs: ǿ MOS: 8: 26--
odpočinku: Peter tabulku farmy serveru wabasha County Minnesota

Charles "Freddie" Tabulku Jr.-Životopis
Charles Frederick tabulku Jr., známější jako Freddie, bylo čtvrté dítě a jediného syna Charlese a Caroline tabulku a se narodil 1. listopadu 1875s ořechovou Grove, Minnesota. Když mu bylo devět měsíců věku, je dítě začal hubnout, a navzdory Doktor byl povolán, malej freddíček zemřel 27. srpna 1876
Zdroj:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/frederickingalls.html
========================================================================

Grace Pearl tabulku


Grace Pearl tabulku
Narozen: 23. května 1877 Burr dub, winneshiek County Iowa
zemřel: 10. listopadu 1941 Plum Creek sekvoje Manchester kingsbury okresu Jižní
Dakota
manžela: Nathan William Dow
Rodiče: Charles Phillips tabulku, Caroline jezero quiner
okupace: domácnosti/učitel/žurnalistiky
Příčina smrti: Kardiovaskulární srdce Arterioskleróza
datum zakopání: 12. listopadu 1941
úmrtní list č.: 203078
věku smrt: let: 64 MOS: 5: 17--
odpočinku: De Smet hřbitov De Smet kingsbury okresu Jižní Dakota

Jižní Dakota smrti index, 1905-1955 o Grace p Don
jméno: Grace p Don [Grace Pearl Don] Číslo certifikátu: 203078 smrt den: 10 smrt měsíc:
Listopad smrti rok: rok 1941 County: kingsbury

Zdroj:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=&sx=&f17=10&f16=nov&rg_f15__date=1941&rs_f15__date=0&f14=kingsbury&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=0&h=177502&recoff=&ml_rpos=1
nekrolog pro Grace tabulku Dow
paní Nate Dow zemřela v Její domov v Manchesteru v 11 hodin 00 pondělí večer po vleklé chorobě.
Pohřební služby se konala ve středu odpoledne v domě a na Manchester Presbyteriánské církve, rev. D. van houte vykonávajících.
Paní Dow zúčastnil školy v De Smet a redfielde College a naučil školy v Manchesteru černošské
byla aktivní v dámy podpory a klub pracovat a byl místní spisovatel. nosičů rakví byly Lucian Howarde, Howard rowen, J.L. towberman, Harvey Marx, E. C. Záležitosti, a Alfred Anderson.
Levá truchlit její odchod jsou manžel Nate Dow a dvě sestry, paní Carrie swanzey z Keystone a paní Lauru Wilder z Mansfield, Mo., a neteř, Rose Wilderovou Laneovou.

Zdroj:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/graceingallsobituary.html

No comments:

Awesome