Thursday, December 18, 2014

DE FAMILIE VAN Laura Ingalls Wilder Pa & Ma

DE FAMILIE VAN Laura Ingalls Wilder Pa & Ma

Naam: Charles Ingalls Phillip
Geboren: 10 januari, 1836 Cuba Allegheny County New York
Overleden: 8 juni, 1902 De Smet Kingsbury County South Dakota
echtgeno(o)t(e): Caroline Meer Quiner
Ouders: Landsford Wijting Ingalls, Laura Louise Colby
Beroep: Pioneer /Landbouwer
doodsoorzaak: longontsteking /Hartfalen
Leeftijd bij overlijden: JAAR: 66 MOS: 4 DYS GELDIGHEID: 8
begrafenis vond: De Smet Begraafplaats De Smet Kingsbury County South Dakota


EEN Pioneer gaan
de mensen van De Smet waren pijn zondag middag om te leren van het overlijden van Mr. C. P. Ingalls, die stierf op 3 uur van die dag na een slepende ziekte van enkele weken. Hartproblemen was de oorzaak van zijn dood.
Begrafenisdiensten werden bij de Congregational Church dinsdag forenoon, grotendeels bijgewoond bt de vele vrienden van de overledene en van de familie. Na de kerkdiensten werden gesloten de masonic fraternity die daar aanwezig waren in lichaam was in handen van de begrafenis en de overblijfselen werden geplaatst in hun laatste rustplaats met plechtige begrafenis rite van die organisatie.
Chas. P. Ingalls werd geboren in die staat 60 jaar geleden. Zijn leven was een pioneer van jeugdvriend. Op de leeftijd van 12 jaar verhuisde hij met zijn ouders naar Illinois, vandaar een paar jaar later aan Wisconsin en vandaar naar Minnesota. Toen wonen in Wisconsin dat hij trouwde een aantal sympathieke dame die nu zijn weduwe.
In 1879 bracht hij zijn familie De Smet. Hij was de eerste voor het bouwen van een woning in deze plaats; het huis dat staat tegenwoordig op de achterkant van de Bank van De Smet is het gebouw. In zijn woning werden de eerste religieuze diensten. Hij is prominent aanwezig in het werk van het organiseren van de Congregational Church van deze stad die hij trouw en consequent te overlijden
Als een burger die hij hoog gewaardeerd, eerlijk en rechtop in zijn omgang en associaties met zijn shop. Als vriend en buurman was hij altijd vriendelijk en beleefd, en een trouwe en liefdevolle echtgenoot en vader.
[De Smet Nieuws, 12 juni 1902] Bron
:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/charlesingallsobituary.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Caroline Meer Quiner

Naam: Caroline Meer Quiner
Geboren: 12 December, 1839 Concord Jefferson County Wisconsin
Overleden: 20 April, 1924 De Smet, Kingsbury County South Dakota
echtgeno(o)t(e): Charles Phillips Ingalls
Ouders: Henry Newton Quiner, Charlotte Wallis Tucker
Beroep: Leraar/Pioneer huisvrouw
doodsoorzaak: prettigste preventiemiddel
Datum van Begraven: 21 April, 1924
Overlijdensakte #: 91288
Leeftijd bij overlijden: JAAR: 84 MOS: 4 DYS GELDIGHEID: 8
begrafenis vond: De Smet Begraafplaats De Smet Kingsbury County South Dakota

South Dakota Dood Index 1905-1955 over Caroline L Ingalls
Naam: Caroline L Ingalls Certificaat Nummer: 91288 Dood Dag: 20 Dood Maand: Apr Overlijden Jaar: 1924 Land: Kingsbury Pagina Nummer: 444

Bron:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?db=SDdeaths%2c&rank=0&=%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&gs1co=2%2cUSA&gs1pl=44%2cSouth Dakota&jaar= &jaarafsluitingen) kan= &sbo= 0 &sbor= &ufr= 0 &wp= 4 % 3b_80000002 % 3b_80000003 &srchb=r&prox= 1 &ti= 0 &ti.si= 0 &gss=angs-i&verm= 1 &pf= 1 &recid  = &H= 65310 &fh= 17 &ct= &fsk= &bsk=

Mevr. C. P. Ingalls, Pioneer County, Matrijzen bij 84
Kingsbury County verloren één van de pioneer vrouwen in de dood van Mevr. C. P. Ingalls bij haar thuis hier zondag. Zij en haar man kwamen tot deze gemeente in 1879 en woonde in een vordering sloppenwijken op de northshore van Silver Lake voordat er sprake was van een De Smet.
De dood was onverwacht en volgde een illnedd van maar een korte tijd, maar [sic] Mrs. Ingalls is mager alle winter.
Caroline Quiner geboren 12 december, 1839 in Milwaukee (Wisconsin), en stierf op five o'clock p.m. Pasen zondag, 20 April, 1924, op de leeftijd van 84.
Zij was gehuwd met Charles Ingalls van Milwaukee Feb 1, 1860, wiens overlijden 8 juni, 1902.
Vijf kinderen werden geboren om deze unie. Mary Ingalls van Mathias; Laura Wilder Mansfield, Mo; Caroline Swanzey van Keystone, S.D. ; Frederick Ingalls, overleden in kinderschoenen en Grace Dow van Mathias.
Het gezin is verhuisd naar De Smet in 1879 waar zij sindsdien woont. In 1880 Mr. en Mevr. Ingalls hielp organiseren van de Congregational Church op De Smet en zijn trouwe leden van de organisatie aan het einde van hun leven. Mevr. Ingalls was ook een lid van de Eastern Star hoofdstuk van Mathias.
Naast de vier dochters de overledene wordt overleefd door drie zussen en een kleindochter, Rose Wilder Lane.
Mevr. Ingalls was een goede moeder, een goede buur en een goede vriend. De laatste jaren heeft zij zich niet rond te krijgen mensen te zien erg veel of bijwonen kerk. maar haar belang is met haar buren, vrienden en kerk. Het was een genot om eens naar haar als ze was altijd geïnteresseerd, licht en blij.
[Van de De Smet Nieuws] Bron
:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carolineingallsobituary.html
=======================================================================
Charles Ingalls Phillip
Gehuwd
Caroline Meer Quiner


Gehuwd: 1 februari, 1960 Concord, Jefferson County Wisconsin
Getrouwd 42 jaar; vijf kinderen werden geboren om deze unie.
=========================================================================

Kinderen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1
Mary Amelia Ingalls

Mary Amelia Ingalls
Geboren: 10 januari, 1865 Pepin, Pepin County Wisconsin
Overleden: 17 oktober, 1928 Keystone, Pennington County South Dakota
echtgeno(o)t(e): Alleenstaande ouders
: Charles Phillips Ingalls, Caroline Meer Quiner
Beroep: Huishoudster/ Pianist
doodsoorzaak: Algemene Zwakte
Datum van Begraven: 28 oktober, 1928
Overlijdensakte #: 118560
Leeftijd bij overlijden: JAAR: 63 MOS: 9 DYS GELDIGHEID: 5
begrafenis vond: De Smet Begraafplaats De Smet Kingsbury County South Dakota



South Dakota Dood Index 1905-1955 over Mary Ingalls
Naam: Mary Ingalls Certificaat Nummer: 118560 Dood Dag: 17 Dood Maand: okt Overlijden Jaar: 1928 Land: Pennington Pagina Nummer: 444


Bron:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?rank=0&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-i&indiv=1&pf=1&recid=&h=65315&fh=1&ct=&fsk=&bsk=

School voor blinden
http://www.aph.org/museum/MaryScript.html

Mary Amelia Ingalls- Biografie
Mary Amelia Ingalls was het eerste kind van Karel en Caroline Ingalls en is geboren op 10 januari, 1865, Pepin, Wisconsin. Mary was een personage in alle Kleine Huis boeken en Mary en Laura zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wanneer Mary was veertien jaar oud, werd zij ernstig ziek. Haar ziekte, die meermalen beschreven als infectiosa (in het boek) en hersenvliesontsteking, resulteerde in een slag die Mary aan blind. Laura werd Mary's "ogen", waarin alles om hen heen naar haar zus.

In 1881, de Dakota Grondgebied voor Mary om te kunnen deelnemen aan de Iowa School voor blinden in Vinton, Iowa (weet wel Iowa Braille en Gezicht Slaan School).  Zij studeerde af in 1889 en keerde terug naar De Smet, South Dakota wonen met haar ouders.

Net als de meeste blinde vrouwen, Mary nooit getrouwd en woonde met haar ouders tot hun dood. Mary dan gewoond met Grace en haar echtgenoot. In Keystone South Dakota, Mary stierf op 17 oktober, 1928 in het huis van haar jongere zus Carrie.

Sommige van Mary's beadwork, evenals haar speciale Braille leisteen en bijbel zijn gevestigd aan de Mansfield Museum terwijl veel van haar andere bezittingen zijn ondergebracht bij De Smet.

Bron:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/maryingalls.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2
Elizabeth Laura Ingalls Wilder

Laura Elizabeth Ingalls
Alias: ½ Pint, Bessie, Beth
Geboren: 7 februari, 1867 Pepin, Pepin County Wisconsin
Overleden: 10 februari, 1957 Joosten, Wright County Missouri
Echtgenoot: Almanzo James "Manly" Wilder
Ouders: Charles Phillips Ingalls, Caroline Meer Quiner
Beroep: huisvrouw, politicus, auteur, Zakelijke Vrouw
doodsoorzaak: Hersenbloeding
Datum van Begraven: 13 februari, 1957
Overlijdensakte #: 11919
Leeftijd bij overlijden: JAAR: 90 MOS: 0 DYS GELDIGHEID: 3
begrafenis vond: Mansfield Begraafplaats, Mansfield Wright County Missouri

Laura Elizabeth Ingalls Wilder - biografie
Laura Elizabeth Ingalls was het tweede kind van Karel en Caroline Ingalls en is geboren op 7 februari, 1867, Pepin, Wisconsin. Ze reisde met haar familie, en vervolgens met haar echtgenoot, en haar vader, ze hield van reizen en wilde altijd naar het Westen.

In De Smet, South Dakota ontmoette en trouwde Almanzo James Wilder. Wanneer Laura was onderwijs school twaalf mijl afstand toen ze was pas zestien, Almanzo kwam en nam haar heen en weer elk weekend achter de Morgan horses Laura zo veel van hield - Prince en Lady.

Na verliefde voor twee en een half jaar, ze zijn getrouwd op 25 augustus 1885, met de bruid zwart dragen. Zij brachten vier jaar proberen landbouw die is beschreven in de eerste vier jaren, dat eindigde met een brand in het home Almanzo "Manly" zo hard heeft gewerkt om op te bouwen.

In De Smet, op 5 December, 1886 Rose werd geboren. In augustus 1889, Laura had een baby boy die stierf niet veel later.

De Wilder's dan meerdere jaren samenwonen met verschillende familieleden terwijl opgedane Almanzo zijn kracht terug uit zijn vechtpartij diptheria, hetgeen geresulteerd heeft in zijn gedeeltelijk verlamd. In 1890, Laura, Almanzo en Rose gewoond met Almanzo's ouders in Spring Valley, Minnesota.

Tussen 1891 en 1892, de drie daarna verhuisd naar Voorstad, Florida, hoopte in het warmere klimaat zou helpen Almanzo's benen. Laura baalden er wonen zoveel, keerden ze terug naar De Smet. In juli 1894 werd de drie dan links voor Laura en Almanzo's laatste home, Mansfield, Missouri waar ze gekocht Rocky Ridge Farm met het verborgen $100 bill. Laura's dagboek van de reis is gepubliceerd in Op weg naar huis.

Na publiceren veel artikelen lokaal, Laura begon te werken aan haar memoires, in een manuscript getiteld Pioneer Meisje. Het concept van dit boek, die eigenlijk de hele reeks in één, leiden tot de start van the Little House serie gepubliceerd door Harper en Brothers (nu bekend als HarperCollins) children's department.

Laura is overleden op 10 februari, 1957 op haar Rocky Ridge home, het laatst overgebleven lid van haar baanbrekende Ingalls familie.

Veel musea en historische bezienswaardigheden zijn opgenomen in het constante terugkeer waar Laura brachten haar leven, en veel van haar onderdelen bevinden zich op elke locatie.

Bron:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/lauraingallswilder.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3

Caroline Ingalls Celestia


Celestia Caroline Ingalls
Alias: Carrie
Geboren: 3 augustus, 1870 Onafhankelijkheid Montgomery County Kansas
Overleden: 2 juni, 1946 BH General Hospital Rapid City Keystone, Pennington County South Dakota

echtgeno(o)t(e): David Nevins Swanzey
Ouders: Charles Phillips Ingalls, Caroline Meer Quiner
Beroep: huisvrouw/News Paper business/ Typesetter Schrijver
doodsoorzaak: Diabetes Coma
Datum van Begraven: 7 juni, 1946
Overlijdensakte #: 229736
Leeftijd bij overlijden: JAAR: 75 MOS: 10 dys geldigheid: 2
begrafenis vond: De Smet Begraafplaats De Smet Kingsbury County South Dakota


South Dakota Dood Index 1905-1955 over Caroline IK Swanzey
Naam: Caroline IK Swanzey [Caroline C Swanzey] Certificaatnummer: 229736 Dood dag: 2 Death Maand: juni Dood Jaar: 1946 Land: Pennington

Bron:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=Swanzey&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=2&h=216870&recoff=9 22 &ml_rpos=3

necrologie voor Carrie Ingalls Swanzey

Keystone. 5 Juni - lijkbezorging voor Mevr. Caroline Ingalls Swanzey zal worden gehouden in de hoeksteen Congregational church Donderdag 2 uur wintertijd. De volgorde van Eastern Star zal de rechten en Rev. Carl Loocke helpt. Begraven zal worden in De Smet.
Mevr. Swanzey kwam met haar ouders naar Dakota Grondgebied en ze geregeld op De Smet. Zij werkte aan verschillende kleine kranten in de staat voordat ik hierheen kwam ongeveer 35 jaar geleden als medewerker van het papier en later getrouwd David N. Swanzey. Hij stierf in 1938.
Ze was actief in de kerk en gemeenschap zaken en ontvingen onlangs een 50-jarige leven lidmaatschap in de Oostelijke Ster hier. Nabestaanden hebben een zus Laura Ingalls Wilder Mansfield, Mo. , en Rose Wilder Lane, een nichtje, zowel algemeen bekende auteurs en een stiefdochter, Mary.
Ze overleed zondag in een Rapid City hospital. Begrafenis afspraken werden gemaakt door Behrens Mortuary van Rapid City.
02 JUNI 1946
Bron:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carrieingallsobituary.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4
Charles Ingalls Frederick


Frederick Charles Ingalls
Alias: Little Freddie
Geboren: 1 November, 1875 Walnut Grove, Redwood County Minnesota
Overleden: 27 augustus 1876 South Troy Wabasha Minnesota County
27 Aug 1876 in Troy, Pipestone, Minnesota
Echtgenoot: Alleenstaande ouders
: Charles Phillips Ingalls, Caroline Meer Quiner
doodsoorzaak: SIDS
Leeftijd bij overlijden: JAAR: Ǿ MOS: 8 DYS GELDIGHEID : 26
begrafenis vond: Peter Ingalls Farm site Wabasha Minnesota County

Charles "Freddie" Ingalls Jr. - biografie
Charles Frederick Ingalls Jr. , beter bekend als Freddie, was het vierde kind en enige zoon van Charles en Caroline Ingalls, geboren 1 November, 1875 in Walnut Grove, Minnesota. Toen hij negen maanden oud, de baby begon te verliezen gewicht, en ondanks een arts opgeroepen, Baby Freddie stierf op 27 augustus 1876.
Bron:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/frederickingalls.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
5
Grace Pearl Ingalls


Grace Pearl Ingalls
Geboren: 23 mei, 1877 Burr Oak, Winneshiek County Iowa
Overleden: 10 November, 1941 Plum Creek Redwood Manchester Kingsbury County South Dakota

echtgeno(o)t(e): Nathan William Dow
Ouders: Charles Phillips Ingalls, Caroline Meer Quiner
Beroep: huisvrouw/School Teacher/ Journalistiek
doodsoorzaak: cardiovasculaire myocarditis arteriosclerose
Datum van Begraven: 12 November, 1941
Overlijdensakte #: 203078
Leeftijd bij overlijden: JAAR: 64 MOS: 5 DYS GELDIGHEID : 17
begrafenis vond: De Smet Begraafplaats De Smet Kingsbury County South Dakota

South Dakota Dood Index, 1905-1955 over Grace P Don
Naam: Grace P Don [Grace Pearl Don] Certificaat Nummer: 203078 Dood Dag: 10 Dood Maand:
Nov t/m Overlijden Jaar: 1941 Land: Kingsbury

Bron:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=&sx=&f17=10&f16=Nov&rg_f15__date=1941&rs_f15__date=0&f14=Kingsbury&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=0&h=177502&recoff=&ml_rpos=1
necrologie voor Grace Ingalls Dow
Mevr. Nate Dow overleden op Haar huis in Manchester om 11:00 maandagochtend na een slepende ziekte.
Begrafenisondernemers zijn die woensdag middag in het huis en in de Manchester Presbyteriaanse Kerk, de Rev. D. Van Houte eredienst verzorgen.
Mevrouw Dow heeft bijgewoond in school De Smet en Redfield College en had geleerd in school Township Manchester
was zij actief in de Dames Steun en club en werd een lokale schrijver. Pallbearers waren Lucian Howard, Howard Rowen, J.L. Towberman, Harvey Marx, E. C. Brinkley, en Alfred Anderson.
Links rouwen om het overlijden zijn man Nate Dow, twee zussen, Mevr. Carrie Swanzey Keystone en Mevr. Laura Wilder Mansfield, Mo. , en een nichtje, Rose Wilder Lane.

Bron:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/graceingallsobituary.html

No comments:

Awesome