Friday, December 19, 2014

DRUŽINA Laura Ingalls Wilder Pa & Ma

DRUŽINA Laura Ingalls Wilder Pa & Ma

ime: Charles Phillipa Ingalls
rojen: 10. Januar 1836 Kuba Allegheny County New York
umrl: 8. junij 1902 De Smet Kingsbury County Južni Dakoti
zakonskega partnerja: Karolina Jezero Quiner
staršev: Landsford mol Ingalls, Laura Louise Colby
poklic: Pioneer /kmet
vzrok smrti: pljučnica /Srčno popuščanje
starost umrlih: LET: 66 MOS: 4 POSEBNIMI POTREBAMI: 8
domačna. Jo poznate: De Smet pokopališče De Smet Kingsbury County Južni Dakoti


pionir šli
ljudje na De Smet sta bolečina ob sobotah popoldne, da se naučite smrti g. C. P. Ingalls, ki so umrle v 3 p.m. tisti dan po zastajale bolezen več tednov. Težave s srcem je bil vzrok njegove smrti.
Pogrebna dejavnost je bilo na Congregational cerkev torek spuščanje z zračnicami, ki večinoma udeležil bt je veliko prijateljev pokojnika in družine. Po cerkvi storitve so bile sklenjene v prostozidarskem bratstva ki smo se v navzočnosti pri organu prevzel pogreb in še vedno so bile dane v svojih zadnjih počivališčem s slovesno pogreb rite te organizacije.
Chas! P. Ingalls je bil rojen v tej državi pred 60 leti. Njegovo življenje je bil pionir iz. V starosti 12 let se je preselil s svojim staršem, da Illinois, nato nekaj let pozneje v Wisconsin in od tod v Minnesota. Ko živijo v Wisconsin da se je poročil z ocenljivemu izboljšanju gospa, ki je zdaj njegova vdova.
1879 Je pripeljal svojo družino na De Smet. Bil je prvi za gradnjo stanovanj v tem kraju; hiša, ki sedaj stoji na zadnji strani banke De Smet serija je v izgradnji. V svojem domu so potekale prve verskih obredih. Bil je vidno pri delu organiziranje Congregational Cerkev to mesto, ki je bil zvest in dosledno države do svoje smrti
kot državljan je imel visoko cenim, iskrenost in pokonci v svoje poslovanje in združenja, ki imajo svojih kolegov. Kot prijatelja in soseda je bil vedno prijazen in vljuden in zvesto in ljubeč mož in oče.
[De Smet novice, 12. junija $3, 1902] Vir:

http://www.laurasprairiehouse.com/research/charlesingallsobituary.html
=======================================================================
Karolina Jezero Quiner





ime: Karolina Jezero Quiner
rojen: 12. December 1839 Concord Jefferson County Wisconsin
umrl: 20. April 1924 De Smet, Kingsbury County Južni Dakoti
zakonca: Charles Phillips Ingalls
staršev: Henry Newton Quiner, Charlotte Wallis Tucker
poklic: učitelja/Pioneer gospodinja
vzrok smrti: Senility
Datum pokopa: 21. April 1924
potrdilo o smrti #: 91288
starost umrlih: LET: 84 MOS: 4 POSEBNIMI POTREBAMI: 8
domačna. Jo poznate: De Smet pokopališče De Smet Kingsbury County Južni Dakoti

Južni Dakoti smrti indeks, 1905-1955 o Caroline L Ingalls
ime: Karolina L Ingalls Številka potrdila: 91288 smrt dan: 20 smrt mesec: Apr smrti Leto: 1924 Okraj: Kingsbury številka strani: 444

Vir:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?db=SDdeaths%2c&rank=0&=%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&gs1co=2%2cUSA&gs1pl=44%2cSouth Dakota&leto= &yearend= &sbo= 0 &sbor= &ufr= 0 &wp= 4 % 3b_80000002 % 3b_80000003 &srchb=r&prox= 1 &ti= 0 &ti.si= 0 &gss=angs-i&indiv= 1 &pf= 1 &recid  = &H= 65310 &fh= 17 &ct= &fsk= &bsk=

ga. C. P. Ingalls, pionir County, umrl v 84
Kingsbury dežela izgubila enega od svojih pioneer žensk v smrt ga. C. P. Ingalls doma tukaj nedelja. Ona in njen mož prišel do tega kraja leta 1879 in živel v zahtevek barakarskih naseljih na northshore srebrne Lake pred je bila De Smet.
Smrt je bila nepričakovana in sledilo illnedd za to le kratek čas, altho [sic] ga. Ingalls je bil slabotnega celo zimo.
Karolina je bila rojena Quiner 12. December 1839, Milwaukee, Wis. , in je umrl ob petih ura p.m. Velikonočni , 20. April 1924, pri starosti 84.
Bila je poročena z Charles Ingalls Milwaukee. feb 1, 1860, katerih je prišlo do smrti 8. junij 1902.
Pet otrok, ki so bili rojeni v tej uniji. Mary Ingalls De Smet; Laura Wilder v Mansfield, Mo, Karolina Swanzey Keystone, S.D. ; Frederick Ingalls, ki je umrl v otroštvu, in Grace Dow De Smet.
Se je družina preselila v De Smet 1879 kjer so prebivali od. V 1880 g. in ga. Ingalls pomagal organizirati Congregational cerkev na De Smet in so bili zvesti člani organizacije do konca njihovega življenja. Ga. Ingalls je bil tudi zgodnja države vzhodnega Star poglavje De Smet.
Poleg štirih hčera umrla je preživel s tremi sestrami in eno vnukinjo, Rose Wilder Lane.
Ga. Ingalls je bil dobra mati, dobra soseda, in dober prijatelj. Zadnjih nekaj let pa je ni mogel dobiti okoli videti ljudi zelo veliko ali zaradi udeležbe na cerkev, ampak njeno zanimanje je bilo z njo sosedi, prijatelji, in v cerkvi. V veselje mi je bilo iti in jo obiščeš kot vedno je bila zainteresirana, svetlo in srečni.
[Iz De Smet Novice] Vir:

http://www.laurasprairiehouse.com/research/carolineingallsobituary.html

Charles Phillipa Ingalls
poročena
Caroline Jezero Quiner


poročen: 1. Februar 1960 Concord, Jefferson County Wisconsin
poročena 42 let; pet otrok, ki so bili rojeni v tej uniji.

======================================================================
Otroci
========================================================================
1
Mary Amelia Ingalls

Mary Amelia Ingalls
rojen: 10. Januar 1865 Pepin, Pepin County Wisconsin
je umrl: 17. oktober 1928 temeljni kamen, Pennington je County Južni Dakoti
zakonca: starši samohranilci
: Charles Phillips Ingalls, Caroline Jezero Quiner
poklic: Hiša Rejec/ Piano Player
vzrok smrti: splošna šibkost
Datum pokopa: 28. oktober 1928
potrdilo o smrti #: 118560
starost umrlih: LET: 63 MOS: 9 POSEBNIMI POTREBAMI: 5
domačna. Jo poznate: De Smet pokopališče De Smet Kingsbury County Južni Dakoti



Južni Dakoti smrti indeks, 1905-1955 o Mary Ingalls
ime: Mary Ingalls Številka potrdila: 118560 smrt dan: 17 smrt mesec: okt smrti Leto: 1928 Okraj: Pennington je številka strani: 444


Vir:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?rank=0&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-i&indiv=1&pf=1&recid=&h=65315&fh=1&ct=&fsk=&bsk=

šoli za slepe
http://www.aph.org/museum/MaryScript.html

Mary Amelia Ingalls- Biografija
Mary Amelia Ingalls je bila prvi otrok Charles in Karolina Ingalls in je bil rojen 10. januar 1865 v Pepin, Wisconsin. Marija je bila znak v vseh hišico knjig in Marijo in Laura neločljivi.

Ko Mary je bil štirinajst let je postala hudo bolnih. Njeno bolezen, ki različno opisujejo kot škrlatinko (v poslovnih knjigah) in meningitis, je povzročila poteza, ki so povzročili Mariji oslepel. Laura nato postal Marijino "oči", ki opisuje vse okoli njih, da njena sestra.

Leta 1881, v Dakoti ozemlju plačati za Mary udeležiti Iowa šoli za slepe v Vinton, Iowa (vem znan kot Iowa Braillovi pisavi in nedosegljivo varčevanje šola).  Diplomirala je iz leta 1889, in se vrnila v De Smet, Južni Dakoti živeti s svojimi starši.

Tako kot večino slepih ženske v čas, Mary duhovi, in živel s svojimi starši do svoje smrti. Mary potem je živel z Grace in njenega moža. V Keystone Južni Dakoti, Mary umrl na 17. oktober 1928 na domu mlajša sestra Carrie.

Nekateri Marijinega beadwork, pa tudi njena posebna Braillovi pisavi skrilavec in biblije so nastanjene v Mansfield muzej pa veliko njenih drugih premoženje, so locirani na De Smet.

Vir:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/maryingalls.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
2
Laura Elizabeth Ingalls Wilder

Laura Elizabeth Ingalls
Vzdevek: ½ vrček, Bessie, Beth
rojen: 7. Februar 1867 Pepin, Pepin County Wisconsin
je umrl: 10. Februar 1957 Mansfield, Wright County Missouri
zakonca: Almanzo James "moško" Wilder
staršev: Charles Phillips Ingalls, Caroline Jezero Quiner
poklic: gospodinja, politik, avtor, poslovne ženske
vzrok smrti: možganska krvavitev
Datum pokopa: 13. Februar 1957
potrdilo o smrti #: izvedla 11919
starost umrlih: LET: 90 MOS: 0 POSEBNIMI POTREBAMI: 3
domačna. Jo poznate: Mansfield pokopališča, Mansfield Wright County Missouri

Laura Elizabeth Ingalls Wilder - Biografija
Laura Elizabeth Ingalls je bil drugi otrok Charlesa in Karolina Ingalls in je bil rojen 7. februar 1867 v Pepin, Wisconsin. Potoval je z družino, in pozneje s svojim možem, in kot njen oče, ljubi v turistični in vedno sem želela iti proti Zahodu.

V De Smet, Južni Dakoti je spoznala in se poročil Almanzo James Wilder. Ko Laura je poučeval dvanajst daleč stran, ko je bila le šestnajst, Almanzo je prišel in je odpeljal nazaj in naprej vsak vikend za Morgan konji Laura toliko ljubljen - Prince in Lady.

Po bržkone za dve in pol leti, sta bila poročena na 25. avgust 1885, neveste oblečena črno. Preživeli so štiri leta poskušamo kmetovanja, ki je dokumentirana v prvih štirih letih, ki se je končala z požar, ki je uničil dom Almanzo "moško" so tako trdo delali za gradnjo.

V De Smet, na 5. December 1886 Rose je bila rojena. V avgust 1889, Laura je imela fanta, ki je umrl kmalu po.

V Wilder je nato preživel več let živi z različnimi člani družine Almanzo pridobila njegovo moč nazaj iz njegovega valjata davični, zato je delna paraliza. V letu 1890, Laura, Almanzo in Rose je živela s starši Almanzo spomladi Valley, Minnesota.

Med 1891 in 1892, nato pa se zaposlil v tri Westville, Florida v upali grelnik klima bi pomagalo Almanzo nog. Laura sovražil tam živi zelo veliko, so se vrnili k De Smet. V julij 1894 tri nato levo za Laura in Almanzo je končno domov, Mansfield, Missouri kjer so kupili skalnat Greben kmetija s skrito $100. Laura dnevnik potovanja je objavljen v na poti domov.

Po objavi številnih člankih lokalno, Laura se je začel delati na svoje spomine, v a rokopis z naslovom Pioneer dekle. Koncept te knjige, ki je bil v bistvu tudi celo vrsto v enem, privede do začetka hišico serije, ki je izšla pri Študentski založbi Harper in brata (zdaj znano kot HarperCollins) otroški oddelek.

Laura je umrl 10. februar 1957 v skalnem grebenu domov, zadnji preživeli član njene pionirske Ingalls družine.

Številni muzeji in zgodovinski strani so bile s hometowns kjer Laura preživela življenje, mnogo njenih elementov se nahajajo na obeh straneh.

Vir:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/lauraingallswilder.html
=======================================================================
3
Karolina


Karolina Celestia Celestia Ingalls Ingalls
Vzdevek: Carrie
rojen: 3. avgust 1870 neodvisnost Montgomery County
umrlo zvezne države Kansas: 2. junij 1946 BH Splošna bolnišnica hitro mesto korekcija trapezne slike, Pennington je County Južni Dakoti

zakonca: David Nevins Swanzey
staršev: Charles Phillips Ingalls, Caroline Jezero Quiner
poklic: gospodinja/novice knjiga poslovne/ Typesetter pisec
vzrok smrti: Diabetes koma
Datum pokopa: 7. junij 1946
potrdilo o smrti #: 229736
starost umrlih: LET: 75 MOS: 10 POSEBNIMI POTREBAMI: 2
domačna. Jo poznate: De Smet pokopališče De Smet Kingsbury County Južni Dakoti


Južni Dakoti smrti indeks, 1905-1955 o Karolina I Swanzey
ime: Karolina I Swanzey [Caroline C Swanzey] Številka potrdila: 229736 smrt dan: 2 smrt mesec: Jun smrti Leto: 1946 Okraj: Pennington je

vir:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=Swanzey&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=2&h=216870&recoff=9 22 &ml_rpos=3

Osmrtnico za Carrie Ingalls Swanzey

sklepniku. 5. Junija $3 - pogrebne storitve za Caroline Ingalls Swanzey bo potekala v Keystone Congregational cerkev četrtek ob 2. uri, poletni čas. Vrstni red vzhodnega Star bo vodenje pravic in Rev. Carl Loocke bo doc. dr. Pogreb bo v De Smet.
Ga. Swanzey je prišel s svojimi starši v Dakoti ozemlja in se naselili v at De Smet. Delala je na več manjših časopisov v državi pred prihodom 35 leti kot zaposlena na papir in kasneje poročena David N. Swanzey. Umrl je leta 1938.
Bila je dejavna v cerkev in družbena odgovornost in pred kratkim dobil 50-letna življenjska doba članstva v vzhodnem Star tukaj. Preživeli so sestro, Laura Ingalls Wilder od Mansfield, Mo. , in Rose Wilder Lane, a nečakinja, tako splošno znana avtorji, in pastorka, Mary.
Ko je umrla nedelja v hitro mestne bolnišnice. Pogrebu so bili sklenjeni dogovori z Behrens mrtvašnice hitro mesto.
02 Jun 1946
Vir:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carrieingallsobituary.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4
Charles Frederick Ingalls


Charles Frederick Ingalls
Vzdevek: Mala Freddie
rojen: 1. November 1875 oreh Grove, Redwood County Minnesota
umrl: 27. avgust 1876 jugu Troje Wabasha County Minnesota
27 avg 1876 v Troji, Pipestone, Minnesota
zakonca: starši samohranilci
: Charles Phillips Ingalls, Caroline Jezero Quiner
vzrok smrti: MODR
starost umrlih: OBOLELOSTI: Φ MOS: 8 POSEBNIMI POTREBAMI: 26
domačna. Jo poznate: Peter Ingalls kmetija strani Wabasha County Minnesota

Charles "Freddie" Ingalls Jr. - Biografija
Charles Frederick Ingalls Jr. , bolj znan kot Fredi, je bil kot četrti otrok in sin Charles in Karolina Ingalls in rojen 1. November 1875 v Orehovi Grove, Minnesota. Ko je bil star devet mesecev, otroški izgubljala teže in kljub zdravnika pozvani, otroški Freddie umrl na 27. avgust 1876.
Vir:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/frederickingalls.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
5
Grace biser Ingalls


Grace biser Ingalls
rojen: 23. MAJ 1877 ostri robovi hrast, Winneshiek County Iowa
je umrl: 10. November 1941 sliva Creek Redwood Manchester Kingsbury County Južni Dakoti

zakonskega partnerja: Nathan William Dow
staršev: Charles Phillips Ingalls, Caroline Jezero Quiner
poklic: gospodinja/učitelja/ novinarstvo
vzrok smrti: kardiovaskularne miokarditis arterioskleroza
Datum pokopa: 12. November 1941
potrdilo o smrti #: 203078
starost umrlih: LET: 64 MOS: 5 POSEBNIMI POTREBAMI: 17
domačna. Jo poznate: De Smet pokopališče De Smet Kingsbury County Južni Dakoti

Južni Dakoti smrti indeks, 1905-1955 o Grace P Don
ime: Grace P Don [Grace biser Don] Številka potrdila: 203078 smrt dan: 10 smrt mesec:
Nov smrti Leto: 1941 Okraj: Kingsbury

Vir:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=&sx=&f17=10&f16=Nov&rg_f15__date=1941&rs_f15__date=0&f14=Kingsbury&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=0&h=177502&recoff=&ml_rpos=1
Osmrtnico za milost Ingalls Dow
ga. preštudiral Dow je preminil v Svojega doma v Manchestru ob 11:00 ponedeljek zvečer po zastajale bolezen.
Pogrebna dejavnost je bilo organiziranih sredo popoldne v hiši in na Manchester pa prezbiterijanec cerkev, Rev. D. Van Houte ki službujejo.
Ga. Dow so se šolale v De Smet in Redfield Kolegija in naučile šola v Manchestru Township
je delovala v ženskem pomoči in klub delo in je bil lokalni pisatelj. Pallbearers je Lucian Hauard Rowen, J.L. Towberman, Harvey Marx, E. C. Brinkley, in Alfred Anderson.
Levo obžalovala njen kratki sta mož preštudiral Dow, dve sestri, ga. Carrie Swanzey Keystone in ga. Laura Wilder v Mansfield, Mo. , in nečakinja, Rose Wilder Lane.

Vir:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/graceingallsobituary.html

No comments:

On this Day Bette Davis was Born