Thursday, December 18, 2014

FAMILIEN av Laura Ingalls Wilder Pa og Ma

FAMILIEN av Laura Ingalls Wilder Pa og Ma

navn: Charles Phillip Ingalls
født: 10. januar, sitat fra 1836 ga Cuba Allegheny Fylke New York
død: 8. juni, 1902 De Smet Kingsbury Fylke South Dakota
ektefelle: Caroline Lake Quiner
foreldre: Landsford hvitting Ingalls, Laura Louise Colby
Yrke: Pioneer /Farmer
årsak til død: lungebetennelse /hjerte feil
Alder ved død: ÅR: 66 MOS: 4 DYS: 8
selve begravelsen: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury Fylke South Dakota


EN Pioneer gått
folket i De Smet var pain søndag ettermiddag for å lære av død av Mr. C. P. Ingalls, som døde på 3 p.m. av at dagen etter en dvelende sykdom i flere uker. Hjerte problemer var årsaken til hans død.
Begravelse tjenester ble holdt på Congregational Church tirsdag forenoon, i stor grad deltatt bt de mange venner av den avdøde og av familien. Etter kirken tjenester ble avsluttet den Palladian Pulteney Bridge brorskap som var til stede i kroppen tok ansvar for begravelse og de forblir var plassert i sitt siste hvilested med høytidelige begravelse seremonien av som organisasjon.
Chas. P. Ingalls ble født i at stat 60 år siden. Hans liv var en Pioneer fra boyhood. I en alder av 12 år flyttet han sammen med foreldrene til Illinois, derfra et par år senere til Wisconsin og derfra til Minnesota. Det var mens bor i Wisconsin som han giftet den estimable lady som nå er hans enke.
I 1879 førte han sin familie til De Smet. Han var den første til å bygge en bolig i dette nabolaget ditt, huset som nå står på baksiden av banken av De Smet parti er bygningen. I hans hjem ble holdt den første religiøse tjenester. Han var fremtredende i arbeidet med å organisere den Congregational Church i denne byen som han var trofast og konsekvent medlem til sin død
som en statsborger han holdt høyt selvbilde, som ærlig og rettferdig i sin adferd og foreninger med sine likemenn. Som en venn og nabo han var alltid snill og høflig, og en trofast og kjærlig mann og far.
[De Smet nyheter, 12. juni 1902] Kilde:

http://www.laurasprairiehouse.com/research/charlesingallsobituary.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Caroline Lake Quiner

navn: Caroline Lake Quiner
født: 12. desember, 1839 Concord Jefferson County Wisconsin
død: April 20, 1924 De Smet, Kingsbury Fylke South Dakota
ektefelle: Charles Phillips Ingalls
foreldre: Henry Newton Quiner, Charlotte Wallis Tucker
Yrke: skole lærer/Pioneer husmor
årsak til død: Senility
Dato begravelsesplass: April 21, 1924
døden sertifikat #: 91288
Alder ved død: ÅR: 84 MOS: 4 DYS: 8
selve begravelsen: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury Fylke South Dakota

South Dakota død indeks, 1905-1955 om Caroline L Ingalls
navn: Caroline L Ingalls sertifikat nummer: 91288 død Dag: 20 Død Måned: Apr død år: 1924 fylke: Kingsbury side nummer: 444

Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?db=SDdeaths%2c&rank=0&=%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&gs1co=2%2cUSA&gs1pl=44%2cSouth Dakota-enheten&år= &yearend= & $(sbo)viser til sluttbrukerkundens dato= 0 &sbor= &ufr= 0 &wp= 4 % 3b_80000002 % 3b_80000003 &srchb=r&prox= 1 &ti= 0 &ti.si= 0 &gss=angs-i&enkeltplater fra stabelplassen= 1 &pf= 1 &recid  = &H= 65310 &fh= 17 &ct= &fsk= &bsk=

Fru C. P. Ingalls, Pioneer av fylke, dør på 84
Kingsbury Fylke mistet ett av sine Pioneer kvinner i døden av Fru C. P. Ingalls på henne hjemme her søndag. Hun og mannen hennes kom til dette sted i 1879, og levde i et krav skuret på northshore av Silver Lake før var det en De Smet.
Døden var uventet og fulgt en illnedd av men en kort tid, selv om [sic] Fru Ingalls har vært svak hele vinteren.
Quiner Caroline ble født 12. desember 1839, i Milwaukee, Wis. , og døde på fem o'clock pm påske søndag, April 20, 1924, i en alder av 84.
Hun var gift med Charles Ingalls av Milwaukee Feb. 1, 1860, som døden inntraff 8. juni 1902.
Fem barn ble født til denne union. Mary Ingalls av De Smet; Laura Wilder av Mansfield, Mo, Caroline Swanzey av Keystone, S.D. ; Frederick Ingalls, som døde i spebarn, og nåde Dow av De Smet.
Familien flyttet til De Smet i 1879 der de har siden bodde. I 1880 Herr og Fru Ingalls hjalp til med å organisere den Congregational Church på De Smet og var trofaste medlemmer av organisasjonen til slutten av livet. Fru Ingalls også var et tidlig medlem av Øst-stjerners kapittel i De Smet.
I tillegg til de fire døtre den avdøde er overlevd av tre søstre, og én barnebarnet, Rose Wilder Lane.
Fru Ingalls var en god mor, en god nabo, og en god venn. De siste årene har hun vært i stand til å komme seg rundt for å se folk veldig mye eller for å delta på kirken. men hennes interesse har vært med hennes naboer, venner, og kirken. Det var en fryd å gå og besøke henne som hun var alltid interessert, lyse og glade.
[Fra De Smet Nyheter]
Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carolineingallsobituary.html

Charles Phillip Ingalls
Gift
Caroline Lake Quiner


Gift: Februar 1, 1960 Concord, Jefferson County Wisconsin
Gift 42 år, fem barn ble født til denne union.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Barn
===================================================================
1
Mary Amelia Ingalls

Mary Amelia Ingalls
født: 10. januar 1865 Pepin, Pepin County Wisconsin
døde: 17. oktober 1928 Keystone, Pennington Fylke South Dakota
ektefelle: Enkelt
foreldre: Charles Phillips Ingalls, Caroline Lake Quiner
Yrke: House Keeper/ Piano spiller
årsak til død: Generelt Debility
Dato begravelsesplass: 28. oktober 1928
død sertifikat #: 118560
Alder ved død: ÅR: 63 MOS: 9 DYS: 5
selve begravelsen: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury Fylke South Dakota



South Dakota død indeks, 1905-1955 om Mary Ingalls
navn: Maria Ingalls sertifikat nummer: 118560 død Dag: 17 Død Måned: Okt død år: 1928 fylke: Pennington side nummer: 444


Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?rank=0&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-i&indiv=1&pf=1&recid=&h=65315&fh=1&ct=&fsk=&bsk=

skole for blinde
http://www.aph.org/museum/MaryScript.html

Mary Amelia Ingalls- biografi
Mary Amelia Ingalls var den første barn av Charles og Caroline Ingalls og ble født 10. januar 1865, i Pepin, Wisconsin. Mary var en figur i alle lite hus bøker og Maria og Laura var uatskillelige.

Når Maria var fjorten år gammel, ble hun alvorlig syk. Hennes sykdom, som er vekslende beskrives som Scarlet Fever (i bøker) og hjernehinnebetennelse, resulterte i en omgang som forårsaket Maria for å gå blind. Laura ble deretter Mary's "øyne", som beskriver alt rundt dem til hennes søster.

I 1881, Dakota Territory betalt for Maria til å delta på Iowa skole for blinde i Vinton, Iowa (vet kjent som Iowa Braille og syn sparer skolen).  Hun graderte i 1889, og returnerte til De Smet, Sør Dakota-enheten til å leve sammen med sine foreldre.

Som de fleste blinde kvinner på den tiden, Mary aldri gift, og levde sammen med sine foreldre helt til de døde. Mary deretter levde med nåde og hennes mann. I Keystone-South Dakota, Maria døde på oktober 17, 1928 på hjemmet til hennes yngre søster av.

Noen av Mary's beadwork, samt hennes spesielle Braille Slate og bibelen er innkvartert på Mansfield Museum mens mange av hennes andre tingene ligger på De Smet.

Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/maryingalls.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2
Elizabeth Laura Ingalls Wilder

Laura Elizabeth Ingalls
Alias: ½ Pint, Bessie, Beth
født: 7. februar, 1867 Pepin, Pepin County Wisconsin
døde: februar 10, 1957 Mansfield, Wright County Missouri
ektefelle: Almanzo James "mannlig" Wilder
foreldre: Charles Phillips Ingalls, Caroline Lake Quiner
Yrke: husmor, politiker, forfatter, Business kvinne
døde: cerebral blødning
Dato begravelsesplass: 13. februar, 1957
død sertifikat #: 11919
Alder ved død: ÅR: 90 MOS: 0 DYS: 3
selve begravelsen: Mansfield kirkegård, Mansfield Wright County Missouri

Laura Elizabeth Ingalls Wilder - biografi
Laura Ingalls Elizabeth var det andre barnet til Charles og Caroline Ingalls og ble født 7. februar 1867, i Pepin, Wisconsin. Hun reiste med familien hennes, og så senere med sin mann, og som hennes far, hun elsket å reise og ønsket alltid å gå Vest.

I De Smet, South Dakota hun møtte og gift Almanzo James Wilder. Når Laura lærte skolen tolv km unna da hun bare var seksten, Almanzo kom og tok henne frem og tilbake hver helg bak Morgan hester Laura elsket så mye - Prince og Lady.

Etter betraktninger om oljebransjens framstøt mot for to og ett halvt år, de var gift på August 25, 1885, med bruden iført svart. De brukte fire år prøver landbruk som er dokumentert i de fire første årene, noe som endte med en brann som ødela hjem Almanzo "mannlig" hadde jobbet så hardt for å bygge.

I De Smet, på 5. desember, 1886 Rose ble født. I august 1889, Laura hadde en baby boy som døde kort tid etter.

Wilder er deretter brukt flere år lever med ulike familiemedlemmer mens Almanzo fått sin styrke tilbake fra sin kamp diptheria, som resulterte i hans delvis lammelse. I 1890, Laura, Almanzo og Rose levd med Almanzo's foreldre i Spring Valley, Minnesota.

Mellom 1891 og 1892, de tre deretter flyttes til Westville, Florida, i håpet varmere klima vil hjelpe Almanzo's ben. Laura hatet bor der så mye, da de kom tilbake til De Smet. I juli, 1894 de tre og deretter til venstre for Laura og Almanzo's endelige hjem, Mansfield, Missouri hvor de kjøpte Rocky Ridge Farm med skjult $100 bill. Laura's dagbok på turen er publisert i på vei hjem.

Etter publisering mange artikler lokalt, Laura begynte å arbeide på hennes memoarer, i et manuskript kalt Pioneer jente. Konseptet i denne boken, som i hovedsak var hele serien i ett, ledning til starten av det lille hus serien som ble publisert av Harper, og Brothers (nå kjent som HarperCollins) barn avdeling.

Laura døde 10. februar 1957 på henne Rocky Ridge hjem, den siste overlevende av hennes banebrytende Ingalls familie.

Mange museer og historiske steder har blitt satt opp i hometowns hvor Laura tilbrakte livet hennes, og mange av hennes elementer er plassert på hvert sted.

Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/lauraingallswilder.html
========================================================================
3
Caroline Celestia Ingalls


Caroline Celestia Ingalls
Alias: Av
født: 3. August, 1870 uavhengighet Montgomery County Kansas
døde: 2. juni 1946 BH General Hospital Rapid City Keystone, Pennington Fylke South Dakota

ektefelle: David Nevins Swanzey
foreldre: Charles Phillips Ingalls, Caroline Lake Quiner
Yrke: husmor/Nyheter Papir business/ Typesetter Writer
årsak til død: Diabetes koma
Dato begravelsesplass: 7. juni 1946
død sertifikat #: 229736
Alder ved død: ÅR: 75 MOS: 10 DYS: 2
selve begravelsen: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury Fylke South Dakota


South Dakota død indeks, 1905-1955 om Caroline JEG Swanzey
navn: Caroline JEG Swanzey [Caroline C Swanzey] sertifikat nummer: 229736 død Dag: 2 død Måned: Jun død år: 1946 fylke: Pennington

Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=Swanzey&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=2&h=216870&recoff=9 22 &ml_rpos=3

Obituary for av Ingalls Swanzey

Keystone. 5. Juni - Begravelse tjenester for Fru Caroline Ingalls Swanzey blir avholdt på Keystone-korrigering Congregational kirke torsdag 2 kl. , sommertid. Rekkefølgen av Øst-stjerners vil gjennomføre rettigheter og Rev. Carl Loocke vil hjelpe. Gravfeltet vil være i De Smet.
Fru Swanzey kom sammen med sine foreldre til Dakota territorium og de bosatte seg på De Smet. Hun arbeidet på flere små aviser i tilstand før kommer her om 35 år siden som en ansatt på papiret, og senere gift David N. Swanzey. Han døde i 1938.
Hun var aktiv i kirken og samfunnet saker og fikk nylig en 50 år livet medlemskap i Øst-stjerners her. Overlevende er en søster, Laura Ingalls Wilder av Mansfield, mo., og Rose Wilder Lane, en niese, både allment kjent forfattere, og en stepdaughter, Mary.
Hun døde søndag i en Rapid City sykehus. Begravelse avtaler ble gjort av Behrens utgravde likkapell i Rapid City.
02 Jun 1946
Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carrieingallsobituary.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4
Charles Frederick Ingalls


Charles Frederick Ingalls
Alias: Lille Freddie
født: 1. november 1875 Walnut Grove, Redwood County Minnesota
døde: 27. August, 1876 South Troy Wabasha County Minnesota
27 Aug 1876 i Troy, Pipestone, Minnesota
ektefelle: Enkelt
foreldre: Charles Phillips Ingalls, Caroline Lake Quiner
årsak til død: SID-ER
Alder ved død: ÅR: Ǿ MOS: 8 DYS: 26
selve begravelsen: Peter Ingalls Gård stedet Wabasha County Minnesota

Charles "Freddie" Ingalls Jr. - biografi
Charles Frederick Ingalls Jr. , bedre kjent som Freddie, var den fjerde barn og bare sønn av Charles og Caroline Ingalls og ble født 1. november 1875 i Walnut Grove, Minnesota. Da han var ni måneder gammel, baby begynte å miste vekt, og til tross for en lege blir kalt, Baby Freddie døde 27. august 1876.
Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/frederickingalls.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5
Nåde Pearl Ingalls


nåde Pearl Ingalls
født: 23. mai, 1877 Burr Oak, Winneshiek County Iowa
døde: 10. November 1941 Plum Creek Redwood Manchester Kingsbury Fylke South Dakota

ektefelle: Nathan William Dow
foreldre: Charles Phillips Ingalls, Caroline Lake Quiner
Yrke: husmor/skolen lærer/ journalistikk
årsak til død: kardiovaskulære myocarditis arteriosclerosis
dato av Gravfelt: November 12, 1941
døden sertifikat #: 203078
Alder ved død: ÅR: 64 MOS: 5 DYS: 17
selve begravelsen: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury Fylke South Dakota

South Dakota død indeks, 1905-1955 om nåde P Don
navn: Nåde P Don [nåde Pearl Don] sertifikat nummer: 203078 død Dag: 10 Død Måned:
Nov død år: 1941 fylke: Kingsbury

Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=&sx=&f17=10&f16=Nov&rg_f15__date=1941&rs_f15__date=0&f14=Kingsbury&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=0&h=177502&recoff=&ml_rpos=1
Obituary for nåde Ingalls Dow
Fru Nate Dow gikk bort på Hennes hjem i Manchester på 11:00 mandag kveld etter en langvarig sykdom.
Begravelse tjenester ble holdt onsdag ettermiddag på huset og på Manchester Presbyterian Church, Rev. D. Van Houte officiating.
Fru Dow hadde deltatt på skolen i De Smet og Redfield College og hadde lært skolen i Manchester Township
var hun aktiv i damer hjelp og club arbeid og ble en lokal skriver. Pallbearers var Torbjorn Howard, Howard Rowen, J.L. Towberman, Harvey Marx, E. C. Brinkley, og Alfred Anderson.
Venstre for å sørge over henne som passerer er mann Nate Dow, to søstre, Fru av Swanzey av Keystone og Fru Laura Wilder av Mansfield, Mo. , og en niese, Rose Wilder Lane.

Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/graceingallsobituary.html

No comments:

On this Day Bette Davis was Born