Thursday, December 18, 2014

Familien af Laura Ingalls Wilder Pa & Ma

Familien af Laura Ingalls Wilder Pa & Ma

Navn: Charles Phillip Ingalls
født: 10. januar 1836 Cuba Allegheny County New York
døde: 8. juni 1902 De Smet Kingsbury County South Dakota
ægtefælle: Caroline Sø Quiner
forældre: Landsford Hvilling Ingalls, Laura Louise Colby
besættelse: Pioneer /landmand
dødsårsag: lungebetændelse /Hjertesvigt
alder ved død: år: 66 mdr: 4 DYS: 8
Periodisk: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury County South Dakota


pioner gået
befolkningen i De Smet var smerte søndag eftermiddag for at lære af død af C. S. Ingalls, der afgik kl. 15.00 i dag efter en pinefuld sygdom i flere uger. Hjertebesvær var årsagen til hans død.
Bedemænd blev afholdt på Congregational Church tirsdag forenoon, flest bt de mange venner af den afdøde og i familien. Efter den kirkelige tjenester blev indgået af frimurernes broderskab der var til stede i huset tog sig af begravelsen og resterne blev placeret i deres sidste hvilested med højtidelige begravelse rite i organisationen.
Chas. S. Ingalls var født i denne stat 60 år siden. Hans liv var en pioner fra drengeårene. I en alder af 12 år flyttede han med sine forældre til Illinois, derfra et par år senere til Wisconsin og derfra til Minnesota. Det var samtidig lever i Wisconsin, at han giftede sig en række dame, der nu er hans enke.
I 1879 anlagde han sin familie til De Smet. Han var den første til at bygge en bolig i denne kommune, som nu står på bagsiden af banken i De Smet parti er bygningen. I hans hjem blev afholdt de første gudstjenester. Han var fremtrædende i arbejdet med at organisere Congregational Church i denne by, som han var troværdig og konsekvent medlem til hans død
som en borger havde han stor agtelse, ærlige og opretstående i sine forretninger og foreninger med sine medmennesker. Som ven og nabo var han altid venlig og høflig og en trofast og kærlig mand og far.
[De Smet nyheder, 12. juni 1902 ] Kilde
:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/charlesingallsobituary.html
========================================================================



Caroline Sø Quiner

Navn: Caroline Sø Quiner
født: december 12, 1839 Concord Jefferson County Wisconsin
døde: 20. April 1924 De Smet, Kingsbury County South Dakota
ægtefælle: Charles Phillips Ingalls
forældre: Henry Newton Quiner, Charlotte Wallis Tucker
beskæftigelse: skolelærer/Pioneer husmor
dødsårsag: senilitet
dato for begravelse: 21. April 1924
dødsattest #: 91288
alder ved død: år: 84 mdr: 4 DYS: 8
Periodisk: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury County South Dakota

South Dakota død Indeks 1905-1955 om Caroline L Ingalls
Navn: Caroline L Ingalls certifikat Nummer: 91288 død Dag: 20 dødsfald Måned: Apr død år: 1924 Amt: Kingsbury sidetal: 444

Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?db=SDdeaths%2c&rank=0&=%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c%2c&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&gs1co=2%2cUSA&gs1pl=44%2cSouth Dakota&år= &yearend= &sbo= 0 &sbor= &ufr= 0 &wp= 4 % 3b_80000002 % 3b_80000003 &srchb=r&prox= 1 &si= 0 &ti.si= 0 &gss=angs-jeg&enkeltplader fra stabelpladsen= 1 &pf= 1 &recid  = &H= 65310 &fh= 17 &ct= &fsk= &bsk=

C. S. Ingalls, Pioneer County, dør i 84
Kingsbury Amt mistede en af sine pioneer kvinder i døden af C. S. Ingalls i hendes hjem her søndag. Hun og hendes mand kom til dette sted i 1879 og boede i en fordring udviklingsarbejder på northshore af Silver Lake før der var De Smet.
Døden var uventet og fulgt en illnedd af men en kort tid, rengøringsmedarbejderen [sic] Mrs. Ingalls er blevet afdæmpet hele vinteren.
Caroline Quiner blev født 12. december 1839, i Milwaukee, Wis. , og døde kl. fem kl. 13.00 påske søndag 20. April 1924, i en alder af 84.
Hun blev gift med Charles Ingalls i Milwaukees Februar 1, 1860, hvis dødsfaldet 8. juni, 1902.
Fem børn var født i den europæiske union. Mary Ingalls i De Smet, Laura Wilder i Mansfield, Mo, Caroline Swanzey i Keystone, S.D. ; Frederick Ingalls, der døde som spæde, og Grace Dow i De Smet.
Familien flyttet til De Smet i 1879 hvor de siden har boet. I 1880 Mr. og Mrs. Ingalls hjalp med at arrangere de Congregational Church på De Smet og trofaste medlemmer af organisationen i slutningen af deres liv. Frøken Ingalls var også et tidligt medlem af den østlige Star kapitel af De Smet.
Udover de fire døtre den afdøde er overlevet af tre søstre, og et barnebarn, Rose Wilder Lane.
Frøken Ingalls var en god mor, en god nabo og en god ven. De sidste par år har hun været i stand til at komme til at se folk meget eller at deltage i kirken, men hendes interesse har været med deres naboer, venner, og kirken. Det var en fornøjelse at besøge hende som hun var altid interesseret, lyse og glade.
[Fra De Smet Nyheder]
Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carolineingallsobituary.html

Charles Phillip Ingalls
Caroline
Sø Quiner

=====================================================================


Gift: 1. februar 1960 Concord, Jefferson County Wisconsin
Gift 42 år, fem børn er født til denne union.
=============================================================

Børn
===================================
Mary Amelia Ingalls

Mary Amelia Ingalls
født: 10. januar 1865 Pepin, Pepin County Wisconsin
døde: 17. oktober 1928 Keystone, Pennington County South Dakota
ægtefælle: enlige forældre
: Charles Ingalls Phillips, Caroline Sø Quiner
besættelse: husholderske/ Pianist
dødsårsag: Generelle Debility
dato for begravelse: 28. oktober 1928
dødsattest #: 118560
alder ved død: år: 63 mdr: 9 DYS: 5
Periodisk: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury County South Dakota



South Dakota død Indeks 1905-1955 om Mary Ingalls
titel: Mary Ingalls certifikat Nummer: 118560 død Dag: 17 dødsfald Måned: OKT død år: 1928 Amt: Pennington sidetal: 444


Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?rank=0&gsfn=&gsln=Ingalls&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-i&indiv=1&pf=1&recid=&h=65315&fh=1&ct=&fsk=&bsk=

skole for blinde
http://www.aph.org/museum/MaryScript.html

Mary Amelia Ingalls- biografi
Mary Amelia Ingalls var det første barn af Charles og Caroline Ingalls og blev født den 10. januar 1865, i Pepin, Wisconsin. Mary var en figur i alle de små House bøger og Mary og Laura var uadskillelige.

Da Mary var 14 år gammel, blev hun alvorligt syg. Hendes sygdom, som er beskrevet som skarlagensfeber (i bogen) og meningitis, resulterede i et slag som forårsagede Mary at blive blinde. Laura blev Mary's "øjne", der beskriver alt omkring dem til hendes søster.

I 1881, Dakota område betales for Mary at deltage i Iowa skole for blinde i Vinton, Iowa (ved såkaldte Iowa Blindskrift og syne sparer skolen).  Hun inddelt i 1889, og vendte tilbage til De Smet, South Dakota for at leve sammen med sine forældre.

Ligesom de fleste blinde kvinder, Mary aldrig gift og boede sammen med sine forældre indtil deres død. Mary så levet med ynde og hendes mand. I Keystone South Dakota, Mary døde den 17. oktober 1928 i hjemmet i hendes lillesøster Carrie.

Nogle af Mary's beadwork, samt hendes særlige Blindskrift skifer og bibelen har til huse i Holbæk Museum mens mange af hendes andre ejendele er opstaldet på De Smet.

Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/maryingalls.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laura Elizabeth Ingalls Wilder

Laura Elizabeth Ingalls
Alias: ½ pint, Bessie, Beth
født: 7. februar 1867 Pepin, Pepin County Wisconsin
døde: 10. februar 1957 Mansfield, Wright County Missouri
ægtefælle: Almanzo James "maskulint" Wilder
forældre: Charles Ingalls Phillips, Caroline Sø Quiner
besættelse: husmor, politiker, forfatter, Business-kvinde
dødsårsag: hjerneblødning
dato for begravelse: 13. februar 1957
dødsattest #: 11919
alder ved død: år: 90 mdr: 0 DYS: 3
Periodisk: Mansfield kirkegård, Holbæk Wright County Missouri

Laura Elizabeth Ingalls Wilder - biografi
Laura Elizabeth Ingalls var det andet barn af Charles og Caroline Ingalls, født den 7. februar, 1867, Pepin, Wisconsin. Hun rejste med hendes familie, og senere med sin mand, og ligesom sin far, hun elskede at rejse og altid har ønsket at gå Vest.

I De Smet, South Dakota mødte hun giftede sig med James Almanzo Wilder. Da Laura var undervisning skole 12 km væk, når hun kun var seksten, Almanzo kom og tog hende frem og tilbage hver weekend bag Morgan hest Laura elskede så meget - Prince og frue.

Efter demagogiske anklager for to og et halvt år, de blev gift den 25. august 1885, med bruden iført sort. De tilbragte fire år forsøger landbrug, som er dokumenteret i de første fire år, som sluttede med et brand, der ødelagde home Almanzo "maskulint" har arbejdet så hårdt for at opbygge.

I De Smet, den 5. December 1886 Rose blev født. I august 1889, Laura havde en lille dreng døde kort tid efter.

Wilder's derefter tilbragte flere år lever med forskellige familiemedlemmer mens Almanzo vandt sin styrke tilbage fra hans anfald af diptheria, hvilket resulterede i hans delvise lammelse. I 1890, Laura og Almanzo og Rose levede med Almanzo's forældre i Spring Valley, Minnesota.

Mellem 1891 og 1892, de tre flyttes derefter til Westville Florida i håbet det varmere klima vil hjælpe Almanzo benene. Laura hadede bor der så meget, de vendte tilbage til De Smet. I juli, 1894 de tre gik til Laura og Almanzo's endelige hjem, Mansfield, Missouri hvor de købte Rocky Ridge Farm med skjult $100 bill. Lauras dagbog på turen er offentliggjort i på vejen hjem.

Efter udgivelse mange artikler lokalt, Laura begyndte at arbejde på hendes erindringer, i en håndskreven ret Pioneer Girl. Konceptet for denne bog, som var stort set hele serien i en enkelt ledning til starten af det lille hus serien, der blev udgivet af Harper og brødre (nu kendt som HarperCollins) børnenes afdeling.

Laura døde den 10. februar 1957 på hendes Rocky Ridge hjem, den sidste overlevende medlem af hendes banebrydende Ingalls familien.

Mange museer og historiske steder er blevet sat op i hjemsteder hvor Laura tilbragte sit liv, og mange af hendes artikler er placeret på hvert sted.

Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/lauraingallswilder.html
========================================================================


Caroline Celestia Ingalls


Caroline Celestia Ingalls
Alias: Carrie
født: 3. august, 1870 Uafhængighed Montgomery County Kansas
døde: 2. juni 1946 BH Hospital Rapid City Keystone, Pennington County South
Dakota
ægtefælle: David Nevins Swanzey
forældre: Charles Ingalls Phillips, Caroline Sø Quiner
besættelse: husmor/Nyheder papir business/ Typesetter forfatter
dødsårsag: diabetes Coma
dato for begravelse: 7 Juni 1946
dødsattest #: 229736
alder ved død: år: 75 MOS: 10 DYS: 2
Periodisk: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury County South Dakota


South Dakota død Indeks 1905-1955 om Caroline Swanzey jeg
Navn: Caroline Swanzey jeg [Caroline C Swanzey] certifikat Nummer: 229736 død Dag: 2 død Måned: Jun død år: 1946 Amt: Pennington

Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=Swanzey&sx=&f17=&f16=&rg_f15__date=&rs_f15__date=0&f14=Pennington&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=2&h=216870&recoff=9 22 &ml_rpos=3

nekrolog over for Carrie Ingalls Swanzey

Keystone. 5. Juni - bedemænd for frøken Caroline Ingalls Swanzey afholdes i Keystone Congregational church torsdag kl. 14.00 , sommertid. Rækkefølgen af østeuropæiske Star vil gennemføre rettigheder og Rev. Carl Loocke vil hjælpe. Nedgravning i De Smet.
Frøken Swanzey fulgte med sine forældre til Dakota territoriet og de afregnes De Smet. Hun har arbejdet på flere små aviser i staten før her ca. 35 år siden som ansat i papir og senere gift David N. Swanzey. Han døde i 1938.
Hun var aktiv i kirken og fællesskabets anliggender og modtog for nylig en 50-årig levetid medlemskab i det østlige Star her. Overlevende omfatter en søster Laura Ingalls Wilder i Mansfield, Mo. lede , og Rose Wilder Lane, en niece, både kendte forfattere, og en stepdaughter, Mary.
Hun døde søndag i Rapid City hospital. Begravelsen blev der ved Behrens inspicerede det triste i Rapid City.
02 1946 Jun.
Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/carrieingallsobituary.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Charles Frederick Ingalls


Charles Frederick Ingalls
Alias: Little Freddie
født: 1. November 1875 Walnut Grove, Redwood County Minnesota
døde: 27. August 1876 Syd Troy Wabasha County Minnesota
27 1876 aug. i Troy, Pipestone, Minnesota
ægtefælle: enlige forældre
: Charles Ingalls Phillips, Caroline Sø Quiner
dødsårsag: SID
alder ved død: år: ledningstilslutninger Ø MOS: 8 DYS: 26
Periodisk: Peter Ingalls Farm site Wabasha County Minnesota

Charles "Freddie" Ingalls Jr. - biografi
Charles Frederick Ingalls Jr. , bedre kendt som Freddie, var den fjerde barn og eneste søn af Charles og Caroline Ingalls, født 1. november 1875 i Walnut Grove, Minnesota. Da han var ni måneder gamle baby begyndte at tabe vægt, og trods en læge der betegnes Baby Freddie døde den 27. august 1876.
Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/family/frederickingalls.html
========================================================================

Grace Pearl Ingalls


Grace Pearl Ingalls
født: 23. maj 1877 Burr Oak, Winneshiek County Iowa
død: November 10, 1941 Plum Creek Redwood Manchester Kingsbury County South
Dakota
ægtefælle: Nathan William Dow
forældre: Charles Ingalls Phillips, Caroline Sø Quiner
besættelse: husmor/skolelærer/ journalistik
dødsårsag: hjerte-kar-sygdomme myocarditis arteriosklerose
dato for begravelse: 12. November 1941
dødsfald certifikat #: 203078
alder ved død: år: 64 mdr: 5 DYS: 17
Periodisk: De Smet kirkegård De Smet Kingsbury County South Dakota

South Dakota død indeks, 1905-1955 om Grace P Don
Navn: Grace P Don [Grace Pearl Don] certifikat Nummer: 203078 død Dag: 10 dødsfald Måned:
Nov død år: 1941 Amt: Kingsbury

Kilde:
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&gsfn=&gsln=&sx=&f17=10&f16=Nov&rg_f15__date=1941&rs_f15__date=0&f14=Kingsbury&gskw=&prox=1&db=sddeaths&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=0&h=177502&recoff=&ml_rpos=1
nekrolog over for Grace Ingalls Dow
Mrs. Nate Dow gået væk på Hendes hjem i Manchester kl. 11:00 mandag aften efter langvarige sygdom.
Bedemænd blev afholdt onsdag eftermiddag på huset og i Manchester presbyterianske kirke, Rev. D. Van Houte trossamfunds.
Frøken Dow havde gået i skole i De Smet og Redfield College og havde lært school i Manchester Township
var hun aktiv i Mine damer og klub arbejde og var en lokal forfatter. Pallbearers blev Jane Howard Howard Rowen, J.L. Towberman, Harvey Marx, E. C. Brinkley, og Alfred Anderson.
Venstre til at begræde hende forbi er mand Nate Dow, to søstre, frøken Carrie Swanzey i Keystone og frøken Laura Wilder i Mansfield, Mo. lede , og en niece Rose Wilder Lane.

Kilde:
http://www.laurasprairiehouse.com/research/graceingallsobituary.html

No comments:

On this Day Bette Davis was Born